Actual

KidHub organizuje peti Globalni dečji Dizajnaton 2023 – ,,Kako da unapredimo biodiverzitet?” 

Ovogodišnji Globalni dečji Dizajnaton (Global Children’s Designathon), takmičenje koje u Srbiji organizuje KidHub, će se održati 25. marta od 10.00 časova do 17.00 časova u Beogradu. Istog dana, događaj će se održati u 45 zemalja sveta.

Prijave će biti otvorene do 3. marta za škole i 20. marta za učeničke timove. Svi zainteresovani za ovaj dizajn maraton će moći da se prijave preko formulara na veb sajtu organizacije KidHub. Učešće na takmičenju je besplatno. 

Tema ovogodišnjeg Globalnog Dizajnatona je ,,Kako da unapredimo biodiverzitet”. Deca uzrasta od 8 do 16 godina će učiti i izrađivati projekte koji se bave problemima biodiverziteta, kao i mogućim održivim rešenjima uz upotrebu novih tehnologija. 

Na ovom takmičenju, deca će u malim timovima zamisliti održiva rešenja problema biodiverziteta i klimatskih promena i napravite projekte, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna. Na kraju dana predstaviće svoje projekte stručnom žiriju i široj publici. Najbolja tri tima će biti nagrađena za svoja rešenja. 

Designathon Works (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece sa ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja osmišljenih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button