ActualNews

KRAGUJEVAČKO MORE SE SPREMA ZA NAREDNU SEZONU

Projekat uredjenja Šumaričkog jezera nadomak Kragujevca predstavljen je Nikoli Dašiću, gradonačelniku Kragujevca i njegovim saradnicima,Predragu Stevoviću,članu Gradskog veća za sport i Ivanu Raduloviću, glavnom gradskom urbanisti.

Ovim projektom,koji potpisuje Jelena Đurđević,dipl.ing.urbanog inženjerstva i regionalnog razvoja,predviđeno je uređenje šetališta i plaža celom dužinom jezera,kao i namenskih prostora za sportiste,rekreativce,decu i starije sugrađane.U planu je i postavljanje teretane na otvorenom i dečijeg igrališta,a biće i uređenih mesta za roštiljanje i kampovanje.

-Nema Kragujevčanina koji nije na neki način vezan za Šumaričko jezero,koje zovemo i našim morem i ono je nama  ono što je Beogradu Ada Cignalija. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo izletište i nema razloga da svake godine pomalo ulažemo u njega,već smo budzetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi Kragujevčanima stvorili uslove da lepše provedu slobodno vreme u prirodi. Incijativu svojih sportskih saradnika za uređenje Šumaričkog jezera podržao sam u potpunosti i sa jedinim zahtevom da se radovi izvedu van sezone, kako bi bilo spremno za sledeću-rekao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca na predstavljanju projekta.

Radove na uređenju Šumaričkog jezera izvešće kraguječko preduzeće „Šumadija d.o.o“,koje zapošljava i osobe sa invaliditetom,a na osnovu njihovih dosadašnjih radova na sportskom i rekreativnom mobilijaru procenjeno je da ima odlične reference i proizvode,kao i kapacitet da realizuje jedan ovakav projekat .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button