News

„BAŠTA TOLERANCIJE“ U EKO PARKU „ILINA VODA“

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obeležava 16.novembra, udruženje “Autizam Kragujevac” posadilo je zimzeleno malo drveće u Eko parku “Ilina voda” koje je simbolično nazvano „bašta tolerancije“.

Predsednica udruženja Danijela Nešović ističe da će ove sadnice ulepšati sam Eko park i da će roditelji udruženja koji dovode decu sa autizmom u park moći godinama da ga obilaze i gledaju kako raste. 

-Svaki put kada dođemo želimo da posetimo životinje, doniramo hranu, a sakupili smo i novac koji je doniran za kupovinu kengura“– kazala je Nešović.

Članica udruženja Slađana Dašić ističe da deci sa posebnim potrebama izuzetno prija boravak u prirodi i druženje sa životinjama. 

Izuzetno je relaksirajuće za svako dete da provodi vreme u ovakvom ambijentu zato pozivam sve Kragujevčane da obiđu Eko park i doniraju sredstva koliko ko može“-rekla je Dašić.

Slađan Rakić je ispred Eko parka “Ilina voda” uzrazio zahvalnost na pozivu ovog udruženja koje je odabralo baš ovaj park za sađenje novog drveća.

Moj tim veruje u pravedno i tolerantno društvo koje će pružiti ruku onima kojima je ta ruka najpotrebnija a to su slabi, stari, nemoćni, obespravljeni. Verujemo  u solidarnost, verujemo u socijalnu jednakost, u jednaku šansu i priliku za sve,a ne samo za neke– poručio je Rakić.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button