News

“ČISTA SRBIJA”U KRAGUJEVCU

Radovima na postavljanju nove kanalizacione mreže u Kragujevcu je otpočela realizacija državnog projekta „ Čista Srbija“. Otvaranju su prisustvovali Njena ekselencija Čen Bo ,ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu, Tomislav Momirović, ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture u Vladi RS i Nikola Dašić ,gradonačelnik Kragujevca.

Prvih četrdeset od projektom  predviđenih 360 kilometara kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije biće urađeno u prvoj fazi .Time će se rešiti jedan od najvećih komunalnih problema u Kragujevcu.

Zahvaljujući ovom projektu kompletan grad i prigrad biće pokriveni najmodernijom kanalizacionom mrežom.Četiri gradska javna preduzeća, među kojima je i JKP Vodovod i kanalizacija,rade projektovanje pa očekujemo da do kraja aprila projekti za svih 360 kilometara budu završeni.Vrednost radova je 190 miliona evra,međutim ,nisu ovde najznačajnije brojke,već činjenica da mi ostavljamo našoj deci lepšu i čistiju Srbij i uređeniji grad –rekao je Nikola Dašić,gradonačelnik Kragujevca.

Njena ekselencija Čen Bo,ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu, zahvalila se na poverenju koje je prilikom realizacije projekta ukazano kineskim kompanijama i izjavila da svaki put kada poseti Kragujevac primećuje napredak u razvoju.

Projekat koji smo danas započeli u Kragujevcu ima veliki značaj za zaštitu životne sredine,a pre svega za poboljšanje kvaliteta života građana.To je važan deo velikog projekta “Čista Srbija” i srećna sam što će kineska kompanija dati svoj doprinosrekla je Čen Bo I izrazila uverenje da će kineska kompanija CRBC ispuniti svoje obaveze na vreme, poštujući pri tome visoke standarde kvaliteta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button