News

Lakši put do zelene tranzicije

Centar za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu organizuje panel diskusiju “Izveštavanje o održivom razvoju u funkciji dekarbonizacije poslovanja i odgovornog upravljanja otpadom i otpadnom energijom” na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.
Na panelu će biti reči o izazovima sa kojima se susreću kompanije prilikom koncipiranja nefinansijskih izveštaja o održivom razvoju, ESG performansama, problemima sa kojima se susreću kompanije prilikom obračuna karbonskog otiska, CBAM i problemima u koncipiranju izveštaja, reviziji nefinasijskih izveštaja, načinima za razvoj i implementaciju strategije efikasnog upravljanja otpadom i otpadnom energijom, kao i brojnim drugim pitanjima, problemima sa kojima se kompanije danas suočavaju, kao i o tome šta je to što kompanije očekuje u narednom periodu.
Događaj je namenjen predstavnicima malih i srednjih preduzeća i velikih kompanija koji se suočavaju sa izazovima u procesu zelene transformacije i prilagođavanju poslovanja ciljevima održivog razvoja, ali i donosiocima odluka i strategija, predstavnicima akademske zajednice, studentima, i drugim zainteresovanim stranama.

Učesnici panela su eksperti iz oblasti cirkularne ekonomije, nefinansijskog izveštavanja i upravljanja otpadom.

Prijave za panel mogu se dostaviti do 29.01.2024. godine putem imejla: centarzazelenuekonomiju@kg.ac.rs.
 Mesto održavanja: Faculty of Economics, University of Kragujevac
 Datum održavanja: 30.01.2024. godine
 Termin održavanja: 10:30-14:00

Centar za zelenu ekonomiju University of Kragujevac je istraživačko-konsultantski centar osnovan u aprilu 2023. godine uz podršku Privredne komore Srbije. Cilj mu je pružanje podrške kompanijama u procesu zelene transformacije kroz različite vidove konsultantskih usluga, treninga, edukacija, seminara i radionica. Imajući u vidu izazove sa kojim se suočavaju srpske kompanije, kada je u pitanju poslovanje u skladu sa ciljevima održivog razvoja, usklađivanja poslovanja sa međunarodnom regulativom i zahtevima stejkholdera, konsultantske usluge i obuke koje pruža centar će pomoći kompanijama da efiksno odovore na izazove i zahteve tržišta.

Centar za zelenu ekonomiju pruža usluge u oblasti: – Carbon Management Service – Carbon Accounting – CBAM – ESG – Non Financial Reporting – Waste Management – Circular Economy…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button