News

POTPISANI UGOVORI ZA SOLARNE PANELE

U Vladi Republike Srbije  potpisan je ugovor  o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva u Gradu Kragujevcu.On je jedan od 37 gradova i opština kojima su odobrena sredstva za zelenu energiju na konkursu Ministarstva rudarstva I energetike.Konkurs se realizuje u okviru Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2021.godini.U ovaj projekat država i izabrani gradovi i opštine zajedno ulažu 195 miliona dinara.

Kragujevcu je za ugradnju solarnih panela odobreno 5 miliona dinara, a isto toliko je Grad iz sopstvenih sredstava opredelio za ovaj program.Tako će građanima Kragujevca za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na raspolaganju biti ukupno 10 miliona dinara.

U ime Grada Kragujevca ugovor je potpisala Ana Radojević,gradski energetski menadzer.

-Potpisivanjem ovog ugovora  Grad Kragujevac nastavlja uspešnu saradnju sa Ministarstvom rudarstva I energetike na sprovođenju mera energetske efikasnosti, po čemu je  naš grad prepoznat kao lider u celoj Srbiji rekla je Ana Radojević nakon potpisivaja ugovora.

Sledeći korak je raspisivanje konkursa za privrednike,a potom I građane.Očekuje se da ovaj  projekat bude realizovan do polovine iduće godine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button