News

RECIKLIRAJ BATERIJE I SIJALICE

U Kragujevcu je održana akcija prikupljanja i reciklaže baterija i sijalica koju u okviru projekta  „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica“sprovode NALED i GIZ sa privatnim partnerima. Uz simbolične nagrade građani su tog dana mogli da predaju istrošene baterije i sijalice i na taj način bezbedno uklone opasni otpad iz svojih domaćinstava.

  • Želimo da i na ovaj način podignemo svest naših građana, a naročito mlađih generacija, o važnosti bezbednog i pravilnog odlaganja ove vrste otpada iz naših domaćinstava. Baterije spadaju u opasan otpad i zato nije dobro bacati ih sa komunalnim otpadom u obične kontejnere-poručio je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine i pozvao sugrađane da prilikom mesečnih plaćanja računa i komunalija ponesu ovaj otpad i odlože ga u za to predviđene kontejnere.

Na sedam lokacija u Kragujevcu postavljene su posude za bezbedno odlaganje istrošenih sijalica i baterija : u zgradi Gradske uprave ,zgradi Gradske poreske uprave, u Javnom stambenom preduzeću Kragujevac na naplatnim mestima u Domu sindikata , na Aerodromu,Pivari ,Stanovu i u zgradi JKP „ Vodovod i kanalizacija“.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button