Uncategorized

Predložite pojedinca, društvo ili ustanovu za dodelu priznanja „Zelena planeta”

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije podseća da je, samo tokom poslednje decenije ovog veka, bilo više klimatskih kriza, koje su pogodile milione ljudi širom sveta. Od ovih klimatskih kriza nije pošteđena ni Srbija. Smenjivale su se nepogode (ekstremi) od nezapamćenih vrućina i suša, šumskih požara, do poplava, pa ako hoćete i pandemije covid-19, sve je to, kako kažu stručnjaci UN povezano sa stanjem našeg ekosistema.

Jedan od podsetnika na stanje naše životne sredine je Dan planete Zemlje koji se u svetu, pa i kod nas, obeležava svakog 22. aprila. Taj datum je Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije odabralo da skrene pažnju našoj javnosti na stanje životne sredine u Srbiji.
Toga dana uručuju Veliku povelju „Zelene Planete” za učinjeno dobro prirodi.

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije poziva vas da predložite pojedinca, društvo ili ustanovu koja je u proteklim godinama najviše učinila na očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine.

Svoje predloge sa obrazloženjem, imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i predlagača, možete slati do 31. marta tekuće godine, na adresu Društva stručnjaka ekoloških nauka Srbije, Hala Pinki kancelarija 305 gradski park 2 11080 Zamun, ili: zelenaplaneta1@gmail.com.

Priznanje dobitniku će biti uručeno na Dan planete Zemlje. Vreme i mesto dodele biće naknadno objavljeni.

Izvor: Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button